Subscribe to our RSS Feeds

VirtualBox ile Windows 8 Kurma (Resimli Anlatım)

0 Comments »
Windows 8'de kurulum nasıl yapılır ? Denemek için buradan indirdiğimiz Windows 8'i sanal makinada kurarak önceki sisteminize bir zarar vermeden yenilikleri görebilirsiniz.VirualBox programıyla Windows 8'i sanal pc olarak kuralım.Windows 8'i yüklemek için aşağıda adım adım resimli olarak ilerliyelim.VMware Workstation ile Windows 8 kurulum deneyenler ":( Your pc ran intro a problem that it coultn't handle, and now it need restart." hatasını alabilirler.VirualBox ile bu hatayı almayacaksınız.Öncelikle VirualBox'u buradan indirin.
Önemli Not: Wİndows 8 henüz stabil çalışan bir işletim sistemi değildir.Günlük kullanımlar için problemler oluşabilir.Bu yüzden sanal makina ile kurmanız tavsiye edilir.
VirtualBox kurulumunu gerçekleştirdikten sonra VirtualBox arayüzü açılacaktır,
Bu pencerede sol üst köşeden "Yeni" tuşuna basıyoruz.
VirtualBox'da Açılan pop-up küçük pencerede "Next" tuşu ile ilerliyoruz.
Açılan pencerede Sanal makina ismi belirleyin.Ben "Windows 8" yazdım.İşletim sistemi olarak "Microsoft Wİndows"u seçelim.Versiyon olarakta "Windows 7"yi seçin.Ve "Next"e basın.
Bu pencerede sanal makina için belli bir Ram (Bellek) ayırmanız gerekiyor.Windows 8'in en az 2 gb ram istediğini unutmayın.Bu ayarı kendinize göre yapın ve "Next"e basın.
VirtualBox yeni bir sabit disk oluşturmanız ya da mevcut sabit diskten kullanmanız için seçenek sunar.Bu pencereyi olduğu gibi bırakıp "Next"e basın.
Bu pencerede VIDI (VDI VirtualBox Disk Image)'in seçili olduğundan emin olun ve "Next"'e basın.
Bu adımda resimdeki seçeneklerden "Fixed size"yi işeretleyip ilerleyeceğiz.Windows 8 için Ayırmak istediğimiz boyutu biz seçelim."Next"e basın.
En az 20 gb alan ayırmanızı tavsiye ederim.Windows 8'in 16 gb yer kapladığını unutmayın.Bu alan daha fazla olursa çok daha iyi olur tabiki."Next" diyelim.
Son adımda yapılan ayarların bir özeti geçiliyor.Bu pencerede ayarlarımızı kontrol ettikten sonra "Create" diyelim.
Oluşturma İşlemi biraz uzun sürebilir bitmesini bekliyin.
Sanal pc ekranda gördüğünüz gibi hazır durumda.Şimdi ayarların üzerine tıklayın.
"System-Processor" yolunda genişletilmiş özellikler "PA/NX Etkinleştir" in işaretli olduğundan emin olun.
"Depolama" sekmesinde "Empty" üzerine gelerek en sağda bulunan Cd icon'una tıklayın.Tıkladığınız da açılan seçeneklerden "Choose a Virtual CD/DVD disk file..."a tıklayın ve indirdiğimiz Windows 8 iso dosyasını gösterin.Bu ayarı da yaptıktan sonra "Tamam"a basın ve Virtual arayüzünde "Başlat"a basarak sistemi açın.
Windows 8 Kurulum için gerekli adımları doldurun ve geçin.
Ve Windows 8 artık hazır.Güle güle kullanın :)
05:32

0 Responses to " VirtualBox ile Windows 8 Kurma (Resimli Anlatım) "

Yorum Gönder

 
Haxballda İşe Yarayacak Taktikler ve İpuçları